Å pynte på sannheten: En politikers rettighet?

Å pynte på sannheten: En politikers rettighet?

Vi har vel alle lagt merke til det; Politikere som pynter på sannheten for å tiltrekke seg velgere.

For det er de hvite løgnene vi ser mest av i politikken. Ikke de grove løgnene. Dessverre fører dette til at vi velgere får lite tillit til de folkevalgte.

For er det egentlig greit å pynte på sannheten, eller bør politikerne si sannheten?

Noen ganger er det greit å pynte på sannheten

De aller fleste av oss liker å høre sannheten. Vi blir skuffet når vi oppdager at vi har blitt lurt. Derimot er det noen tilfeller der det å pynte på sannheten må være greit. For eksempel når det kommer til selvtilliten vår.

For det er jo ikke til å stikke under en stol at vi har visse forventninger til utseendet. For eksempel skal jo en dame ha pupper. Da er det forståelig at noen velger brystimplantater fra https://motiva.health/nb/.

For hvorfor skal man ikke få lov til å føle seg som en ekte kvinne? Brystene er en viktig del av kvinnekroppen og en kvinnes identitet. Når https://motiva.health/nb/ kan hjelpe med det estetiske, er de med på å la tusenvis av kvinner få en bedre selvtillit.

I følge dem selv har https://motiva.health/nb/ solgt over 1.000.000 implantater. Bare det er nok til å skjønne at dette er et trygt og sikkert valg!

Skal politikere få lov til å utelate sannheten?

Noen politikere pynter mer på sannheten enn andre. I etterkant av valget i 2021 er det mange som føler seg lurt. Vi hørte til stadighet at det var «vanlige folks tur». Mange trodde at de skulle få en bedre hverdag, bare AP og SP kom til makten.

Dessverre ble sannheten en annen. Først kom kraftmangelen og strømprisene spratt himmelhøyt. Så kom krigen i Ukraina, som førte med mangel på både det ene og det andre. Resultatet ble skyhøye drivstoffpriser og matvarepriser som stadig øker.

Et halvt år før Stortingsvalget sa Senterpartiet at de ikke ville sitte i regjering om drivstoffprisene passerte 20 kroner literen. Ett år senere var det passert og vel så det. Vi så priser opp mot 30 kroner literen. Senterpartiet trakk seg ikke ut av regjeringen.

Altså hadde vi nok en valgbløff. Da er det kanskje ikke så rart at folk blir opprørte. Alle de som gikk til valgurnene med et håp om bedre økonomiske tider.

Men kan vi bare gi politikerne skylda? Neppe. De har for eksempel ingen innflytelse på Russlands angrep på Ukraina.

På andre områder kan vi nok likevel være litt sinte på dem. For hvorfor skal vi eksportere størstedelen av strømmen vi produserer, når vi da må importere strøm til enda høyere priser. Og hvorfor kan ikke avgiftene på drivstoff settes ned, når staten likevel håver inn penger på økt etterspørsel etter oljen vår?

Vi burde kanskje gjeninnføre loven som forbød politikere å komme med valgflesk.