Visste du at politikk er et rollespill?

Visste du at politikk er et rollespill?

Det har nettopp vært valg et eller annet sted i verden, og noen gikk av med brakseier, mens andre satt igjen med skjegget i postkassa. Politikken engasjerer og sjokkerer, men faktisk er den mye mer et spill for lekne personer.

Politikken har som regel to poler, samtidig som en rekke mindre partier kan kjempe om å få en del av makta ved å bli med i koalisjoner. Partiene består av ledere og undersåtter. De har som oppgave å debattere ulike saker på dagsorden. Som politiker må man ha noen spesielle egenskaper:

  • Taleevne
  • Pokerfjes
  • Vitsemaker

En person som passer inn i disse karakteristika liker å spille roller. De kan ta på seg en offerrolle eller en tøff Purge LED maske, for å si at hemmelighetene forblir hos dem. Akkurat som på karneval eller Halloween-party, så må også politikere finne rollen sin.

Er du en kommende politiker

Det kan hende du har en fremtid i politikken. Liker du å kle deg ut, legge på sminke og få på en flott maske, så har du kanskje det som kreves for denne oppgaven. De folkevalgte må ha disse egenskapene for å kunne stå i stormen når politiske saker kommer på dagsorden.

Men hvilken side skal du satse på? Hva er dine viktigste saker og mål? Synes du politikerne i dag får det til? Kjemper de for miljø? Eller menneskerettigheter? Gjør de det som kreves av dem? Har de kontroll på hva som skjer i samfunnet, eller er de for opptatt med å spille roller i et stadig mer komplisert rollespill?

Mange synes nok at politikerne burde satt mer fokus på andre ting. Om det vil skje, kommer kanskje an på deg. En kommende politiker med taleevne, pokerfjes og som forteller morsomme historier. Vi har allerede noen slike? Syns du ikke?