Hva er egentlig politikk?

Hva er egentlig politikk?

Noen ganger kan det rett og slett være litt vanskelig å forstå hva politikk er, men i denne artikkelen skal vi prøve så godt vi kan å forklare hva det er. Les videre hvis du vil bli litt klokere!

Politikk er hverdagen

Du har kanskje ikke tenkt over det, men uansett hvor du beveger deg i det norske landskapet så vil du finne norsk politikk involvert. Enten det er skole, veier, jordbruk, kultur, ja, hva enn du kan tenke deg. Politikk kan finnes innad i en organisasjon, innad i en vennegjeng, men politikk er nok mest kjent som det som politikere driver med, nemlig det å bestemme over landet vårt.

Les ulike partiprogram

For å få en innsikt i hva ulike partiers politikk er for noe, anbefaler vi deg å lese ulike typer partiprogram. Her vil du lett få en oversikt over hva de mener er viktig å ha en politikk om. Dette er rett og slett fordi det er forskjellig fra parti til parti hva de mener er viktig. Dette gir deg også en oversikt over hva slags politikk som diskuteres på Stortinget.

Hva slags politikk er viktig?

Dette er et spørsmål som er utrolig vanskelig å svare på, rett og slett fordi det er så utrolig individuelt. Du må selv finne ut hva slags politikk som er viktig for deg. Er det småbarnspolitikk eller kanskje jordbrukspolitikk?

Det som er så spennende (men også så frustrerende) med politikk er at det finnes så mange ulike innganger til den. Derfor er det vanskelig å ha en definisjon på hva politikk er. Hvis du har vært en del av et lokalparti eller en organisasjon med et styre vil også ha en bedre forståelse av hvordan politikk fungerer. Det er ikke alltid så enkelt som man skal ha det til!