Kvinner i maktposisjoner

Kvinner i maktposisjoner

Når det snakkes om politiske ledere, uten å nevne navn, vil nok de fleste se for seg en mann i dress.

Norge består derimot i dag av mange kvinnelige politikere, og også som partiledere. Vi trenger jo ikke å gå lenger tilbake enn høsten 2021, da vi hadde kvinnelig statsminister, Erna Solberg.

Hun var for øvrig kun den 2. kvinnelige statsministeren vi har hatt i Norge. Hvorfor er det sånn at det er så vanskelig for kvinner å oppnå autoritet i politiker-Norge?

Klærne med det rette uttrykket

Selv om vi har kommet langt i Norge, er det fortsatt litt igjen til full likestilling. Ser vi på sladderpressen, er de mer opptatt av hvilket skjørt en kvinne går med, enn hva de holder på med.

For menn er det enkelt. De tar bare på seg dressen. Kvinner har ikke samme muligheten, og må derfor tenke litt mer på hva hun tar på seg.

Det er derimot ikke noe i veien for en kvinnelig politiker å gå med skjørt. Men ønsker du å utstråle autoritet bør du velge klær og skjørt som står i stil. Det passer ikke med lårkort skjørt i kommunestyresalen eller på Stortinget.

På NA-KD finner du elegante skjørt med god lengde, som virkelig vil gi deg det rette uttrykket. Sammen med det rette tilbehøret, vil du oppnå respekt. Også her kan du finne akkurat det du trenger hos NA-KD.

Kan det feminine vinne frem?

Hvis vi ser på kvinnelige, norske partiledere, vil vi se at de fleste har kort hår, bortsett fra FRP-leder Sylvi Listhaug, som har beholdt hårlengden. Hvorfor er det sånn? Noen mener det handler om androgyni, altså det å ha både mannlige og kvinnelige trekk.

Forskning har vist at androgyni hjelper kvinner å vinne frem i politikken. De vinner nemlig ikke like mye autoritet om de er for feminine. Vi kan like det eller ei, men sånn er det altså fortsatt i 2022.

Foreløpig ser det dessverre ut til at kvinner i maktposisjoner må godta kle seg på en spesiell måte. Så kan vi jo bare håpe at noen av de godt etablerte maktkvinnene kan sette et eksempel og vise at de gjør en god hjelp selv med et feminint antrekk.